Ouders vertellen over de Fiep: Thomas Aalders

Thomas Aalders, vader van Mae (5 jaar). We zijn op verschillende open dagen in de buurt geweest, en die van de Fiep stak met kop en schouders boven de rest uit met een heldere visie en eerlijke, duidelijke antwoorden op vragen, waarin ook kwetsbaarheid niet werd geschuwd. Ook het feit dat de Fiep multicultureel is sprak ons erg aan, we wonen tenslotte in een multiculturele stad.

Leuke herinneringen heb ik aan de Sinterklaasintocht op een koude decemberochtend: trappelende kinderen die de kou vergaten toen Sinterklaas aankwam. Ook de Fiep musical van de kleuters is fantastisch: alle kleuters op het podium die gespannen naar hun ouders zochten tussen het publiek. Los van de ontmoetingen tussen kinderen van verschillende culturen, ontmoeten wij als ouders elkaar ook. De verhalen van andere ouders over de evenementen van de Fiep waren dus niet overdreven. Ik heb veel interessante gesprekken mogen voeren met andere ouders op de zomer en kerstfeesten, het schoolplein en tijdens de sponsorloop. Vorig voorjaar was er een picknick buiten, waar ik lekkernijen heb gegeten van allerlei verschillende culturen. Ook heb ik genoten van een volledig virtuele pubquiz voor de ouders om het 60-jarig bestaan van de Fiep te vieren in Coronatijd.

Vanaf het moment dat ik voor het eerst de Fiep inliep tijdens een open dag, voelde ik me thuis en wist ik dat mijn dochter zich hier ook thuis en veilig zou voelen. Dat gevoel is er anderhalf jaar laten nog steeds. Dat komt ook door de heel fijne, open communicatie met de kleuterjuffen. Het duurde dan ook niet lang voordat mijn dochter niet eens meer zwaaide toen ik haar bracht, zo blij was ze met haar vriendinnetjes. Dat doet natuurlijk pijn zo’n eerste keer, maar was ook een heel mooi cadeau. Mijn dochter komt vaak thuis met verhalen en vragen die mij ook verbazen en uitdagen. Kortom, een dikke aanrader die Fiep!