Ouders vertellen over de Fiep: Smahane Makhlouk

Smahane Makhlouk, moeder van Liyana (8) en Faris (6): “Toen ik een school moest kiezen was mijn eerste prioriteit de afstand tussen huis en school. De Fiep was dichtbij, dat vond ik belangrijk voor mijn kinderen. De mond- op -mondreclame over de Fiep was erg positief en dat heeft natuurlijk ook bijgedragen. Wat ik erg belangrijk vond was dat de school verschillende nationaliteiten bevat. Wij leven immers in een multiculturele samenleving en ik vind het belangrijk dat we van en over elkaars cultuur kunnen leren. Niet alleen onder de leerlingen zijn er diverse achtergronden, maar ook onder de leerkrachten.

De Fiep heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. De leerkrachten zijn betrokken en toegankelijk. Ik ben tevreden over de manier van lesgeven, maar ook over ‘de vreedzame school’ de methode voor de sociaal-emotionele ontwikkeling waarmee de Fiep werkt. Wat ook aantrekkelijk is aan de school is dat het een prettig gebouw is -licht en redelijk nieuw-. De Fiep beschikt over een eigen bibliotheek, gymzaal, muzieklokaal en een lokaal voor beeldende vorming met eigen vakleerkrachten.

Tegen andere ouders die een school moeten kiezen voor hun kind vertel ik altijd dat ik heel tevreden ben. Vooral omdat de leerkrachten zo goed kijken naar ieder kind, zodat ieder kind op zijn of haar eigen niveau wordt geholpen. Sommige kinderen hebben bijles nodig en anderen juist extra uitdaging en dat daar ondersteunt de Fiep allemaal in.”