Ouders vertellen over de Fiep: Pau Tjoe Kho

Pau Tjoe Kho, vader van Mimi (8) en Kees (5): “Bij een open dag werd ik rondgeleid door de directeur Jan en een leerkracht. Wat mij opviel was dat de sfeer goed voelde, en ook herinner ik mij nog goed het enthousiasme van de leerkracht die haar verhaal vertelde. Het gebouw is mooi modern en ruim van opzet. Daarnaast spreekt de methode van ‘de vreedzame school’ mij erg aan. De klassen kennen een gemengde en kleurrijke samenstelling wat een mooi beeld geeft van de Amsterdamse bevolking.

Onze dochter zit inmiddels in groep 5 en onze zoon in groep 2. Alle leerkrachten die we hebben meegemaakt waren stuk voor stuk betrokken bij de klas, wat volgens mij bijdraagt aan de goede sfeer: de kinderen in de klas kunnen goed met elkaar opschieten. Mijn kinderen gaan altijd vrolijk naar school. Ik vind het ook heel bijzonder dat er leuke activiteiten georganiseerd worden, waarbij ouders ook actief worden betrokken. Zo is er jaarlijks een avond ‘driedaagse’ met de school, de ‘Fieploop’. Ook de kerstviering is altijd een groot succes. Mijn dochter heeft ook goede herinneringen aan het slaapfeestje aan het einde van groep 2.

Ik merk echt dat de methode van ‘De vreedzame school’ actief wordt uitgevoerd. Kinderen leren om te gaan hoe te handelen als er conflicten zijn. Samen met de betrokken leerkrachten draagt dat bij aan de goede sfeer op school. Als de mogelijkheid er is, kom naar de open dag en laat je meenemen door de enthousiaste directeur en leerkrachten.