Ouders vertellen over de Fiep: Marieke van Vliet

Marieke van Vliet, moeder van Maud (5 jaar) en Jurre (7 jaar):Ik was op zoek naar een buurtschool, die qua leerlingen ook een afspiegeling is van de buurt waarin ik woon. Daarom stond de Fiep op mijn lijstje. Maar belangrijker nog, toen ik door de Fiep liep tijdens de informatieavond voelde het gewoon heel goed en vertrouwd. Dat kwam ook doordat het schoolgebouw knus en gezellig is opgezet, maar er is ook ruimte.

Extra faciliteiten in het schoolgebouw vind ik erg belangrijk; er is een eigen bibliotheek, een muzieklokaal en een handvaardigheidslokaal. Volgens mij is het uniek dat een school voor al deze onderdelen een aparte ruimte heeft.

Mijn verwachtingen van de school zijn uitgekomen. Ik merk de goede sfeer op school. Tot nu toe zijn de juffen die mijn kinderen hebben gehad fantastisch. Ook zijn er veel activiteiten en unieke dingen die de Fiep organiseert. Zo is er de kleutermusical en het slaapfeest van de oudste kleuters als overgangsrite naar groep 3. Wat ik zelf ook telkens weer heel leuk vind is het kerstdiner. Terwijl de kinderen dineren in hun klas, hebben wij als ouders een diner in de gymzaal, waarbij iedereen helpt waar mogelijk. Ook de Fieploop die we met zijn allen lopen draagt bij aan een gevoel van samen zijn en vertrouwdheid. Echt een buurtschool dus: ik had mij geen betere basisschool kunnen wensen voor mijn kinderen dan de Fiep.