Fiep Westendorp

Wij zijn zeer trots dat wij onze school, als enige van Nederland, mogen vernoemen naar deze wereldberoemde illustratrice. Fiep Westendorp is bij het grote publiek vooral bekend geworden met haar illustraties van Jip en Janneke. Deze verschenen in 1952 voor het eerst in het Parool en werden later gebundeld tot boekjes die vele kinderen nu nog steeds kennen. Later illustreerde zij o.a. Pluk van de Petteflet en Otje; boeken van Annie M.G. Schmidt.
 
De school is naar haar vernoemd, omdat al haar getekende figuren warmte, veiligheid en gezelligheid uitstralen, waarbij iedereen er toe doet. Dat willen we met onze school ook uitstralen. We werken nauw samen met de Fiep Westendorp Foundation (FWF). 
 
Fiep Westendorp heeft naast Jip en Janneke nog veel meer getekend voor jong en oud. Het is ons doel om de kinderen en ouders op onze school hier kennis mee te laten maken. We doen dit via verschillende vormen van samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation. Zij werken o.a. samen met kunstenaars om het vak illustreren bij de jeugd onder de aandacht te brengen. Maar zij doen nog veel meer, kijk zelf op: www.fiepwestendorp.nl.
 
Kijk hier voor een volledige biografie.


Fiep Westendorp Foundation
Brede school Fiep Westendorp heeft toestemming van de Fiep Westendorp Foundation (FWF) om de naam van Fiep te gebruiken. Ook mogen wij de illustraties van Fiep gebruiken en werken wij op allerlei gebieden samen met de FWF.