Basisschool

Het gebouw
De Fiep is op de huidige locatie gehuisvest sinds 7 mei 2012. Wij zijn heel blij met ons mooie nieuwe gebouw. Bij de bouw is gebruik gemaakt van veel glas. Dit geeft een ruimtelijk effect en zorgt voor transparantie en verbondenheid. In het gebouw zie je ook veel hout en de kleur groen. Hierdoor heeft de school een rustige, natuurlijke uitstraling.

 


Het muzieklokaal
In het gebouw bevindt zich op de begane grond een muzieklokaal. Dit lokaal is gebouwd met een geluidsdichte doos in doos constructie. In dit lokaal werken de kinderen met de muziek, drama en dansleerkrachten. Naast de lessen tijdens schooltijd is er ook een naschools programma: Talentenklas. De kinderen die zich hiervoor opgeven gaan aan de slag met verschillende theateropdrachten, leren te acteren en hoe je het acteren combineert met zang en dans. Ook gaat de talentenklas meerdere malen optreden en zullen de kinderen gaan schitteren op het toneel! 

  

Naast de muzieklessen en het Showkoor wordt het lokaal ook gebruikt door het muziekatelier. 
Onderstaande afbeelding is afgebeeld op de muur in het muzieklokaal:Speellokaal / theaterzaal
Het speellokaal van de kleuters is een prachtige ruimte met veel speeltoestellen en materialen. Iedere woensdag spelen de kleuters hier en als het regent kan hier ook gespeeld worden. 
In het speellokaal zijn ook twee vaste podia voor optredens en musicals. De kleuters treden zo'n 4x perjaar op voor de ouders. Om het jaar voeren alle groepen een musical op en groep 8 doet ieder jaar een eindmusical.
Op vrijdag spelen hier peuters met hun ouders tijdens het 'kom spelen bij Fiep' peuterspeeluurtje.

 


Schoolbibliotheek
Op dit moment wordt deze alleen gebruikt door leerlingen en leerkrachten in de school. Het is de bedoeling dat leerlingen in de toekomst de boeken ook kunnen lenen voor thuis.
NME-lokaal
Dit lokaal wordt voornamelijk gebruikt voor de naschoolse activiteiten. Tijdens schooltijden maken leerkrachten en leerlingen van de bovenbouw er gebruik van, om apart te kunnen werken in kleine groepen.Bevo-lokaal
Dit lokaal wordt gebruikt voor creatieve vakken. De kinderen van groep 3 tot en met 8 krijgen hier elke week les (in een halve groep) van een vakleerkracht.